Apolitični

Prihodi od video igara u 2020. rastu na 160 milijardi $. Usporedbe radi, Disney ima gubitak od 1,4 milijarde $, a filmska industrija izgubila 10 milijardi $

Na globalnom tržištu video igara u ovoj godini bit će ostvareni prihodi od 159,3 milijarde dolara prihoda, što bi bilo 9,3 posto više nego godinu ranije, podaci su iz izvješća kompanije Newzoo.

U Newzoo-u prognoziraju i da će prihodi te industrije do 2023. godine premašiti 200 milijardi dolara prihoda.

Usporedbe radi, Disney je u prethodnom kvartalu zabilježio gubitak od 1,4 milijarde dolara, a cijela filmska industrija je od početka godine izgubila blizu 10 milijardi dolara, zbog mjera suzbijanja pandemije koje su pokosila i druge sektore industrije zabave, pokazalo je više istraživanja.

Najveći rast prihoda bit će u segmentu igara za mobilne uređaje, čemu su tijekom pandemije koronavirusa doprinijeli zatvaranje mnogih internetskih kafića i sve veća dostupnost mobilnih uređaja. Prema analitičaru Newzoo-a Tomu Wijmanu, prihodi od prodaje igara za mobilne uređaje u 2020. godini dosegnut će 77,2 milijarde dolara ili 13,3 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay