Apolitični

‘Priče iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić u GKM-u

‘Priče iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić u GKM-u
Premijerna izvedba dječje predstave ‘Priče iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić izvest će se u petak, 24. veljače, u 20 sati u teatrinu Gradskog kazališta mladih.


– Nakon više od sto godina od objavljivanja, sa sigurnošću možemo reći da su Priče iz davnine zbirka bajki koja zbližava sve generacije čitatelja. U svojim svevremenskim pričama, Ivana Brlić Mažuranić stvorila je, ljepotom izraza i melodičnošću jezika, prostor u kojem svako dijete pronalazi ideale koje će nositi kroz život. Vremena su se promijenila, ali vrijednosti nisu. I danas se treba podsjetiti kako tražiti istinu, ili pak kako opet gledati na svijet dječjim očima – poručuju iz GKM-a.
Hrvatski Andersen, kako je mnogi nazivaju, svojim je svijetom bajki, raznolikim i šarenim, ispričala najljepše priče hrvatske literature. Šuma Striborova i Sunce djever i Neva Nevičica jasan su pokazatelj kako sustav vrijednosti, ocrtan u mašti, pun fantastike i dinamike, svoje tragove ostavlja i u stvarnosti.

Predstava će igrati kroz veljaču i ožujak, a glume Lidija Florijan, Mia Vladović, Vinko Mihanović i Đana Kuzmanić. Adaptaciju teksta potpisuju Belmondo Miliša i Bojan Brajčić, a režiju Bojan Brajčić.
Ostatak autorskog tima čine Lucijan Roki (oblikovatelj svjetla), Siniša Čović (tehničko vodstvo, rekvizita i majstor svjetla), Tomislav Topić (majstor tona), Smiljana Penić (kostimografija), Luka Duplančić (likovno oblikovanje) i Glorija Lizde (fotografija).