Apolitični

Dalmacija Ultra trail

Nakon gotovo godinu dana priprema za manje od tjedan dana projekt Dalmacija Ultra trail okupit će preko 300 natjecatelja iz 31 zemlje s ciljem istrčavanja staze duge 300 kilometara diljem Dalmacija koja je ovom prilikom predstavljana kao idealan vanjski prostor za razna sportska, društvena i rekreativna događanja.

Dalmacija Ultra trail – na popisu najelitnijih utrka

Dalmacija Ultra trail održat će se od 21. do 23. listopada, a prije no što je i krenula utka, projekt je nagrađen ITRA bodovima međunarodne trail organizacije, čime je Dalmacija Ultra trail uvršten na popis najelitnijih svjetskih utrka. Dobivanjem ITRA bodova, Dalmacija Ultra trail ima mogućnost naći se na kvalifikacijskim listama za utrku Ultra Trail du Mont Blanc, najpoznatiju svjetsku trail utrku.

Dalmacija Ultra trail poseban je sportski događaj za sve ljubitelje rekreacije, natjecanja i pomicanja svojim rekreativnih granica, ali i divan projekt koji na poseban način prezentira sve prirodne i kulturne ljepote Hrvatske i Dalmacije.

Više od godinu dana priprema okupilo je preko 200 volontera, a u sam projekt, uz jedinice lokalne samouprava i turističke zajednice, uključili su se i brojna planinarska društva, dobrovoljna vatrogasna društva te mnoge društvene, kulturne i umjetničke udruge. Iz projekta Dalmacija Ultra trail posebno se zahvaljuju štićenicima Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama Prijatelj Omiš koji su na predivan i jedinstven način sudjelovali u organizaciji događaja, izradivši signalne zastavice koje će biti postavljene na stazi.

Projekt Dalmacija Ultra trail, osim okupljanja ljubitelja sportskog i pustolovnog duha, među osnovne ciljeve postavio je i prezentaciju Dalmacije kao idealne lokacije za život i uživanje u prirodu, te za brojna natjecateljska, sportska i izletnička druženja.

Dana 21. listopada kreće utrka Dalmacija Ultra trail na čijim stazama će tračati preko tristo natjecatelja, među kojima i neke poznate osobe iz svijeta sporta. Tako se među prijavljenima mogu uočiti imena poput Tonija Vencelja iz Slovenije koji je ove godine odnio titulu na Valamar Trailu ili Marjan Zupančić, pobjednik 100 milja Istre ove godine. Među ženama ističe se ime Francesce Canepe, pobjednice Tor de Geans i ovogodišnje pobjednice 4K Alpine Endurance Trail Valle d’ Aosta.

Utrka kreće 21. listopada s Trga knezova Kačića u Omišu u 13 sati, a prvi natjecatelji očekuju se na cilju u subotu 22. listopada iza 8 sati. Cijelu rutu koju će natjecatelji istrčati možete vidjeti ovdje.

Staze su označene crvenom i bijelom bojom, a iz organizacije pozivaju sve da izađu na ulice Dalmacije i bodrenjem podrže ovaj hvale vrijedan događaj te same sportaše.

Proglašenje pobjednika i udjela posebnih priznanja i nagrada održat će se u nedjelju u 14 sati u Centru grada Omiša.