Apolitični

Prezentirajte Vašu nekretninu na najbolji način!

Ukoliko ste se odlučili na prodaju svog stana/kuće i želite da se upravo Vaš oglas ističe u mnoštvu oglasa, vjerujemo da će Vam ovih nekoliko savjeta pomoći i olakšati cijeli proces tako da što prije ostvarite svoj cilj.

Za početak, potrebno je pripremiti dokumentaciju potrebnu za proces kupoprodaje (izvadak iz zemljišne knjige, energetski certifikat), te, uz pomoć profesionalaca, definirati odgovarajuću realnu cijenu tako da previsokom ne biste otjerali ozbiljne kupce, a preniskom ostavili dojam kako nešto nije u redu s nekretninom. Isto vrijedi i u slučaju da se nekretnina predugo (mjesecima ili čak i godinama) prodaje.

Uz lokaciju, izgled samog stana/kuće je ono što privlači potencijalne kupce te bi, u skladu s tim, bilo poželjno Vašu nekretninu urediti tako da se kupac može zamisliti u njoj. Kako je prvi dojam jako bitan, imajte na umu kako je poželjno da je prostor osvjetljen, čist i nenatrpan stvarima. Zbog toga će izgledati veći i prozračniji, a zainteresirani će moći lakše zamisliti vlastite stvari u njemu i uz to ćete i sebi olakšati selidbu kad za nju dođe vrijeme. Ukoliko prodajete kuću, nemojte zaboraviti ni na Vašu okućnicu, ona je prvo s čim se potencijalni kupac susreće i kao takva utječe na daljnji razvoj moguće prodaje.

Kako postići željeni izgled prostora? Savjetujemo Vam da spremite sve nepotrebne predmete, maknete nekoliko komada namještaja. Ako imate pretrpane zidove koje je potrebno obnoviti, zapunite sve pukotine, prebojite zidove u neke svijetle neutralne boje koje će stvoriti klasičan i prostran izgled, skinite nekoliko slika, a ostale razmjestite.

Ne zaboravite da većina kupaca traži prostor u koji nije potrebno naknadno ulagati, stoga obavite i potrebne popravke kojima ćete uvećati dobit ili makar umanjiti gubitak. Pri tome vodite računa da ne trošite previše novca tako da prodajom možete povratiti uloženi novac.

Za kraj Vam savjetujemo da, prilikom stavljanja oglasa, postavite što više informacija o nekretnini te atraktivan naslov u kojem probajte istaknuti prednosti stana, no bez uveličavanja činjenica. Svakako postavite i fotografije nekretnine – razmaknite zavjese, propustite što više svjetla u prostor, obuhvatite sve sobe, pogled s prozora, ulaz u zgradu – pazite na to da budu što reprezentativnije tako da ne biste postigli kontraefekt. Za pomoć pri tome obratite se nama – pomoći ćemo Vam prezentirati Vašu nekretninu na najbolji način i učiniti je dostupnom mnogim kupcima.

Izvor slika: MyHouseIdea

Više u kategoriji: Arhitektura

M. Konstantinović