Apolitični

PRESS KONFERENCIJOM NAJAVLJEN KONCERTNI RASPORED JAZZHR-A

Umjetnička ravnateljica JazzHR-a Lana Janjanin najavila je fantastičan niz hrvatskih i inozemnih imena, a među brojnim glazbenicima posebno se ističu neki od headlinera: prije svih nova zvijezda jazza, talijanska pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi koju uspoređuju i s Dianom Krall (a nastupa već 28.2. na prvom koncertu JazzHR Sezone), kao i francuska pjevačica jedinstvene pojave i stila Camille Bertault, koju Vanity Fair opisuje kao “novi glas jazza” (a u Zagreb stiže 10.5., posljednjeg dana JazzHR Festivala).

Među atraktivnim imenima JazzHR Sezone kroz sljedeća tri mjeseca u Zagrebu dočekujemo i mladu mađarsku jazz hornisticu Fanni Pósa, potom hrvatskog virtuoza na gitari Darka Jurkovića Charliea, slovensko “čudo od djeteta”, a danas priznatog vibrafonista Vida Jamnika, kao i otkačenu petorku iz Poljske, članove banda Unleashed Cooperation.

Na konferenciji je najavljen i početak suradnje JazzHR-a s Turističkom zajednicom grada Čakovca koja svoju sredinu želi turistički brendirati kao “grad jazza”. Stoga je to bila i prigoda da se najave dva svjetska imena koja nas uskoro očekuju u Čakovcu, obojica dobitnici Grammyja: već 17.2. američki banjo virtuoz Béla Fleck, a 15.5. i slavni američki jazz i crossover trubač Chris Botti.

Cijeli članak i popis nastupa svih izvođača možete pronaći na: soundguardian.com

Image by v.ivash on Freepik