Apolitični

Premijera filma “Osmi povjerenik” 5. siječnja na Braču

Ekranizacija jednog od najnagrađivanijih domaćih romana stiže u hrvatska kina, a po prvi puta će se publici predstaviti na otoku Braču

Nakon što nas je Renato Baretić kroz pisanu fikciju godinama vodio na Trećić, ovo čarobno mjesto sada postaje još dostižnije – od 11. siječnja osvanut će na kinoplatnu!

Ekranizacija jednog od najnagrađivanijih domaćih romana stiže u hrvatska kina, a po prvi puta će se publici predstaviti na otoku Braču na kojem je veći dio filma i snimljen – premijera filma Osmi povjerenik tako će se održati u petak, 5. siječnja u 19:00 sati u Kinu Mediteran Supetar.

Više od polovice snimanja filma Osmi povjerenik filmska je ekipa provela na Braču, gotovo cijeli ožujak i početak travnja te još četiri dana u listopadu 2016. godine. Selo Škrip tako je za potrebe snimanja postalo Trećić. U njemu je snimljen veći dio interijera, a zanimljivo je da je kuću jednog od glavnih likova (Tonina) ‘odglumio’ kaštel Cerinić, ujedno i rodna kuća majke redatelja filma Ivana Salaja.

Od ostalih bračkih lokacija, snimalo se na škripskom groblju te u crkvi i u muzeju Uja, a na nekoliko je dana glumce i ekipu ugostila i vila obitelji Gospodnetić u Dolu. Brački svjetionik Ražanj postao je samo za ovu priliku trećićanski svjetionik, dok je trećićansku luku ‘odigrala’ uvala Smrka, a luku Drgić 1930-tih uvala Splitska.

Cijeli članak možete pročitati na: ezadar.rtl.hr

Foto: Shutterstock