Apolitični

Predstavljena pjesničko-fotografska monografija

Pedesetak Imoćana sa splitskim adresama, Bračani, posebno Boljani, lijepa atmosfera u prostorima Dominikanskog samostana u Splitu, dio je sveukupnog ugođaja na predstavljanju pjesničko-fotografske monografije autorice Mercedes Cede Marinković, Imoćanke s bolskom adresom.

Ova vrsna pjesnikinja u knjizi „Nostalgija, čuvar baštinjenog mi“, kroz stihove pune emocija i realnosti, ljubavi i domoljublja, opisa pejsaža i nadasve one pozitivne sjete, predstavila je svoj Imotski, iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Knjiga je obogaćena i fotografijama Imotskog, onog varoša koji je toliko davao pozitivan ritam života u tom biseru Dalmatinske zagore.

 

Knjigu su predstavili urednik Velimir Ćosić, novinar Mladen Vuković, lektorica prof. Maja Gudelj-Kadijević i sama autorica, dok je pjesme čitala također Imoćanka sa splitskom adresom prof. Gordana Radić-Rako. Sunakladnik ove zanimljive knjige je Ogranak Matice hrvatske u Imotskom.
Dakako, na kraju predstavljanja knjige, upriličena je i degustacija imotskih slatkih gastro delicija, što je posebno pozitivno ocijenjeno od strane Boljana. Upravo Mercedes Marinković, koja je i autorica prve kuharice na bračkom dijalektu „Nonina kredeinca i brački škafetini“, pravi je veleposlanik Imotskog u tom biseru Brača i našega Jadrana.

Više u kategoriji: Vijesti dopisnika

Piše: Braco Ćosić