Apolitični

Predstavljen Ured za izvoz glazbe, evo kako bi trebao funkcionirati

Predstavnici ureda objasnili su dvije opcije sufinanciranja turneja i showcase festivala na koje se izvođači mogu prijaviti od 1. studenog. Što se tiče showcase festivala, protokol prijavljivanja za sufinanciranje je da se izvođač nakon prijave na sam showcase festival i potvrde od strane organizatora da je odabran na isti, javi Uredu koji će ga sufinancirati.

Važno je istaknuti da će svi glazbenici koji odu na showcase festival biti financirani od strane Ureda. Također od 1. studenog, svi glazbenici zainteresirani za odlazak na turneju moći će aplicirati za sufinanciranje iste. Sufinancirat će se one turneje – rečeno je na konferenciji – koje će imati minimalno sedam koncerata u deset dana, od čega jedan koncert može biti u regiji (države ex-YU), a ostalih šest u ostalim državama. Maksimalan iznos financiranja će iznositi 1500 eura po turneji, rečeno je također, a iznos sufinanciranja ovisit će o parametrima kao što su broj koncerata i udaljenost država u kojima se nastupa od Hrvatske. Turneje će se financirati istom glazbeniku maksimalno tri godine zaredom.

Objašnjeni su i elementi funkcioniranja Ureda za sve hrvatske glazbenike koji imaju pravna pitanja (bilo koja vrsta ugovora), financijska pitanja (vrste ugovora i načini isplata) ili traže bilo koju vrstu savjeta vezano uz glazbenu industriju. Svi zainteresirani se mogu javiti na hello@wemovemusic.hr ili na broj+385 91 252 8303 i dogovoriti sastanak ili mailom / telefonom postaviti pitanje, uz napomenu da nema pogrešnih pitanja.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay