Apolitični

Predstavljen program Mediteranskog festivala knjige

Pripreme za peti Mediteranski festival knjige, koji se od 28. rujna do 2. listopada održava u velikoj dvorani sportskog centra Gripe u Splitu, ulaze u završnu fazu. Pripremljeni program, uz prodajni sajam knjiga, obećava istinski praznik knjige i čitanja

O svim aspektima festivala — od poslovnog do kulturološkog — na konferenciji za novinare u zgradi splitske gradske uprave u četvrtak, 22. rujna govorili su Slavko Kozina, predsjednik organizatora Festivala Zajednice nakladnika i knjižara HGK, član vijeća Zajednice Mišo Nejašmić, te jedan od urednika programa MFK-a Renato Baretić. Konferenciji je nazočio i Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita, grada koji je uz Ministarstvo kulture i medija te Splitsko-dalmatinsku županiju pokrovitelj Festivala čiji detaljni program možete pogledati na ovoj poveznici.

Festival koji je već narastao do jednog od najvećih u Hrvatskoj otvara se u srijedu, 28. rujna u 12 sati, uz gostovanje splitsko-paške umjetnice Ane Paške. Ova performerica će i završiti prvi dan Festivala jedinim programom koji se održava izvan SC Gripe, kad će u klubu Ghetto u Dioklecijanovoj palači održati svoj “koncart Improvizije”.

Odmah se kreće s promocijama novih knjiga, prva je zbirka kolumni Dragana Bursaća Čekajući Dylan Doga u Srebrenici. Prvoga dana bit će predstavljen i novi roman Andreja Nikolaidisa Anomalija, a čeka nas i promocija novog trilera Jurice Pavičića Mater Dolorosa, autora s kojim smo nedavno na stranicama kulture tportala opsežno porazgovarali. Taj je tekst dostupan na ovoj poveznici.

Sve informacije o sajmu, festivalu, radionicama i drugim događanjima bit će redovito objavljivane na mrežnim stranicama Festivala (https://mfk.hr) te društvenim mrežama Festivala (MFK Facebook i MFK Insta) odnosno dostupne upitom na e-mail adresu mfk@mfk.hr. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.

Cijeli članak i više o sadržaju festivala možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay