Apolitični

Predstavljen artistički video spot za pjesmu Ana Opačak „Na kraju dana”…

Pjesma „Na kraju dana” predstavljena je zimus na Zagrebačkom festivalu, ali zbog svog vedrog ugođaja činilo se primjerenim da upravo u proljeće dobije svoje video izdanje. Rezultat je očaravajući video napravljen u „radionici” umjetnika Borisa Sekulića koji potpisuje idejni scenarij, režiju, scenografiju i montažu. Igrajući se sjenom, linijom, oblicima i koloritom, Boris je kreirao jedan svijet u kojem je Ana Opačak kao balerina iz glazbene kutije.
Sjetno, romantično, a nadasve filigranski izgleda cijela scenografija, koja je strpljivo rađena od papira, pa se čini da je redatelj inspiraciju tražio i u drevnim tehnikama origamija i kaligrafije kako bi opisao pjesmu koja je sve samo ne obična. „Na kraju dana” obojena je Aninim prepoznatljivim vokalom, šarmantno protkanim španjolskim prizvukom, a kroz sve to prožima se poziv na strastveni fandango.
Da bi sve bilo u savršenom skladu, haljina koju Ana nosi unikatna je instalacija izrađena također od papira, a dizajn potpisuje modna dizajnerica Katarina Cvitković iz KARIN design-a, kojima je upravo Ana zaštitno lice.


– Htjeli smo napraviti spot koji neće biti uobičajen i koji će svojom artističkom formom najbolje odgovarati pjesmi i dati težište na bezvremensku ljepotu glazbe. Nadam se da smo uspjeli probuditi maštu gledatelja i ponukati ih da inspiraciju potraže u malim stvarima, onima koje su svakodnevno oko nas. – izjavila je Ana.
Spomenimo i to da je Ana ove godine osim nastupa na Zagrebačkom festivalu, nastupala i u Lisinskom na programu pod nazivom „Splitski festival – 55 godina”te da se upravo priprema za nastup 22. 5. u HNK-u Split na koncertu „Split Arsenu” (uz Matiju Dedića, Tedi Spalata, TBF, Saru Renar i druge).
Sretno Ana!

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: aquarius-records.com