Apolitični

Predstavljanje sudova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, 03.03.

Predstavljanje sudova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, 03.03.

Predstavljanje Centra za mirenje, Stalnog arbitražnog sudišta i Suda časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, koje će se odžat će se u petak, 3. ožujka 2017. godine u 12 sati u HGK Županijskoj komori Split, Obala A. Trumbića 4.


Cilj predstavljanja je upoznati gospodarske subjekte i druge potencijalne korisnike s alternativnim oblicima rješavanja sporova, mirenjem i arbitražom, kao jedne u nizu usluga koje pruža HGK.
Arbitraža i mirenje, između ostalog, omogućavaju gospodarstvenicima ali i drugim pravnim i fizičkim osobama rješavanje sporova u znatno kraćim rokovima nego, primjerice, na državnim sudovima. Sud časti, uz ostalo, svojim djelovanjem štiti dobre poslovne običaje i pridonosi razvoju izvansudskog rješavanja sporova u Hrvatskoj te promicanju politike zaštite potrošača. Više o samim sudovima pri HGK nalazi se na http://www.hgk.hr/sudovi
Osnovna obilježja i postupke navedenih sudova predstavit će Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje, Andreja Čavlina, tajnica Stalnog arbitražnog sudišta i Zdravka Kezele Kokorić, tajnica Suda časti.
Zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prijaviti svojim kontakt podacima (ime tvrtke, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail) putem elektroničke adrese nbusic@hgk.hr, najkasnije do 2. ožujka. Za više informacija kontakt osoba u ŽK Split je Nataša Bušić, tel. 021/321-118.