Apolitični

Predstava Don Quijote bistri vitez od Manche – Gornja Podstrana

Prema motivima iz istoimenog romana Miguela de Cervantesa.
U procesu odabira nove predstave, jednog smo dana u meditaciji dobili potpuno jasan znak da nas očekuje Don Quijote. Zašto, kad su već mnogi uprizorili to djelo, naravno svatko na svoj način i sa svojom porukom.

Odgovor na ovo pitanje jesmo zapravo svi mi i naš potrošački način života. Sve smo potrošili što se potrošiti može. Time smo potrošili kritičnu masu vitezova i štitonoša. Oni nisu bili plaćenici, već je nagrada njima bila čast, slava i LJUBAV. Njihova borba danas više nema motiva ni smisla. Danas se ljuti boj bije za naftu, vodu, hranu, novac…I tako imamo, pa nemamo i to je krug koji nas umara i čini prolaznima.

 Don Quijote bistri vitez od Manche

No, ono što je vječno jest naša suština u suradnji s Bogom. Jedino taj savez i našu prolaznost može učiniti svrhovitom, sretnom, zanosnom i neustrašivom.

Ovaj Don Quijote je još jedna prilika za inicijaciju. Neka ova igra potakne potišten, usnuo i nesvjestan dio nas na promjenu. Tada će iz nas niknuti LJUBAV, ISTINA, TOLERANCIJA I PRIHVAĆANJE.

Pa neka vam je sa srećom Don Quijote i Sancho Panza, o vama ovisi renesansa i opstanak ovog Svijeta.
Ovako su najavili u turističkoj zajednici Podstrane večerašnju predstavu u Gornjoj Podstrani s početkom u 20:30, koja će privući gledatelje, ljubitelje kulture i umjetnosti.
Predstavu Don Quijote, bistri vitez od Manche zagrebačkog kazališta Merlin režijski potpisuje Ana Merlin, a glume Ivan Horvat kao Don Quijote i Petar Leventić kao Sancho Panza.
Dođite i zabavite se.