Apolitični

Predstava „Anything” na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama

Ove subote, 6. kolovoza, Dubrovačke ljetne igre zamolit će vas za ples i to na predstavi „Anything” Španjolca Danieala Abreua, nagrađivanog plesnog autora.
Dubrovnik nam posljednjih mjesec dana u sklopu svojih 67. ljetnih igara nudi cijelu paletu događanja; glazbenih, plesnih, gala koncerta, predstava, izložbi i filma, a sve tu u folklornom, ali i suvremenom ruhu.
Ove subote, 6. Kolovoza, s početkom u 21:30 na pozornici tvrđave Ravelin, moći ćete osjetiti plesnu bajku pod redateljskom palicom Daniela Abreua u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla. Kako plesna kritika najavljuje, radi se o jednoj od najboljih hrvatskih plesnih predstava, otplesanih u posljednje vrijeme. Predstava je nastala u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, a Dubrovnik će joj na svojim ljetnim igrama otvoriti pozornicu i dočekati je kao predstavu koja stiže u stručnoj selekciji hrvatske Plesne mreže.

Predstava „Anything”

Pomalo nedorečen, ali opet s puno misterije u tonu, naziv predstave „Anything” i ne odaje previše o samoj radnji predstave, ali upravo činjenica što gledatelji ne znaju što od radnje mogu očekivati, stvara dodatnu zainteresiranost i želju za gledanjem.
Zapravo, predstava i nema neku točnu određenu fabulu koja bi se mogla pratiti od uvoda do raspleta, već tijelo u plesnom pokretu „pripovijeda” sve što mu se u životu dogodilo, zapravo sve što je ustalo urezano u njegovu memoriju.
Sama plesna krema Zagrebačkog plesnog ansambla prilikom suradnje na predstavi pokušala je kroz vlastita istraživanja otkriti i povijesti vlastitih tijela i tako prenijeti cijelu predstavu na jednu višu razinu. Kritičari su predstavu opisali kao spoj lirskog i epskog, pa ćete prateći životne priče plesnih tijela na pozornici zbilja, na poetskoj razini, moći osjetiti emociju i snagu plesnog pokreta.
Među plesačima, za vas će svojim tijelom pripovijedati Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić, Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek.
Ulaznice za predstavu mogu se kupiti preko internetske stranice Dubrovačkih ljetnih igara
https://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=4&p=9856&a=1. Karte se mogu kupiti i na blagajnu u prizemlju Festivalske palače, u Luži, ili n samoj lokaciji 1 sat prije početka predstave i to po cijenama od 150 do 200 kuna.
Svi ljubitelji plesne umjetnosti pozivaju se večeras na pozornicu tvrđave Revelin da u duhu Dubrovačkih ljetnih igara dođu i pogledaju predstavu „Anything” i nauživaju se predivnog plesnog pokreta satkanog u zanimljive životne priče.