Apolitični

Praznik cvijeća, praznik za oči

Kako se približava dan obilježavanja zaštitnika Splita, blagdan sv. Duje, tako se bilježe raznovrsni događaji u programu Sudamje 2015. U vremenu od 5. do 10. svibnja, simbolično i na jedan ugodan, lijep način uplovit ćemo u središte Sudamje, ugodnim događajem za sve – Praznikom cvijeća, koji se već tradicionalno održava u podrumima Dioklecijanove palače.

Svi ste pozvani uživati u cvjetnim izložbama, revijama, natjecanjima, miomirisima, a sve pod nazivom „40 lita Split cvita“. Iz programa Praznika cvijeća izdvajamo sljedeće. U utorak, 5. svibnja od 13 sati održava se tradicionalno Međunarodno natjecanje florista uz prigodan glazbeni i umjetnički program, kojeg će u jednom dijelu i publika moći vidjeti. U petak održat će se svečanost u Vili Dalmaciji dodjele nagrada i priznanja s ovogodišnjeg događanja.

Zatvaranje programa zakazano je za 10. svibnja, a dosadašnje godine pokazuju kako je ovaj cvjetni i umjetnički program u Dioklecijanovoj palači polučio izuzetnu posjećenost, a ono što su floristi pokazali može se opisati kao pravi „praznik za oči“. I zato je ugodno pročitati da „40 lita Split cvita“.

 

D. Šabić, mag. nov.