Apolitični

„Prazna pitanja” Dine Purića

Mladi talentirani pjevač Dino Purić danas je objavio svoj prvi singl – „Prazna pitanja”. Glazbom se bavi od svoje devete godine, a široj javnosti postao je poznat kao jedan od sudionika u prvoj sezoni HRT-ova showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske”.

Autor glazbe i aranžmana za pjesmu „Prazna pitanja” je Fran Šokić, dok je Robert Domitrović napisao tekst. Dario Radovec potpisuje produkciju, kao i dio aranžmana.

– Čim sam čuo tu pjesmu, čak prije showa „The Voice”, znao sam da će to biti moj prvi singl. Sjela mi je na prvu, nekako najviše paše mom karakteru, onome što želim i zvuku koji tražim. Pjesmu „Prazna pitanja” napisali su moji prijatelji i drago mi je da je moj prvi singl nastao u tako opuštenom i prijateljskom okruženju – kazao je Dino i otkrio kako je pjesma prvobitno nastala za strano tržište pod imenom „Questions In My Mind”, no on je s autorskim timom odlučio napraviti potpuno drugačiji aranžman za hrvatsku verziju.

„Prazna pitanja” Dine Purića

– Perfekcionist sam i gotovo nikad nisam zadovoljan s onim što napravim.Ovu pjesmu smo preko godinu dana glancali, mijenjali i usavršavali. Siguran sam da i godinu dana nakon što pjesma izađe neću biti sto posto zadovoljan jer ću sigurno naći nešto što sam možda mogao bolje ili nešto što sam mogao promijeniti – dodao je ovaj mladi, ali veoma iskusan i stilski iznimno raznovrstan glazbenik.

Dino Purić već šest godina pjeva u bendu Bad Name koji je tri godine djelovao kao prateći sastav Željka Bebeka. Dino Purić je također surađivao s Bebekom kao njegov prateći pjevač, a radio je i s bendom Big Rock s kojim je izdao dva singla. Inozemne ponude dobivao je sa sastavom Jazz Do It! Uz sviranje raznih jazz standarda, te funk i soul pjesama, taj je bend obrađivao suvremene hitove na swing, jazz, i funk način. Kao solist, Dino Purić surađuje sa sastavom Audiobox.

Nakon radijske premijere očekuje se i premijera videospota za pjesmu „Prazna pitanja”, a Dino nastavlja pripremu novoga materijala za svoj debitantski album.