Apolitični

Na Pravnom u Splitu konferencija „Nasilje nad djecom“

Pravni fakultet u Splitu  poslijepodne donosi zanimljivo predavanje, konferenciju na temu ” Nasilje nad djecom” u okviru projekta europske udruge  studenata prav ELSA-a Split. Na dvodnevnoj konferenciji očekuje se  predavanje velikog broja  kvalitetnih i eminentnih profesora  i predstavnika javnih tijela RH. Dođite!

Danas na Pravnom fakultetu u Splitu s početkom u 16 sati počinje još jedan hvalevrijedan projekt europske udruge studenata prava ELSA-e Split, konferencija „ Nasilje nad djecom“. Projekt je nastao kao ideja predsjednice organizacijskog odbora Azre Budalice u suradnji sa Klarom Rukavinom, Martinom Erceg, Lucijom Šušnjarom, Antom Škrobicom, Anjom Kolimbatović, Ivonom Dujmović i Barbarom Topić koji čine Organizacijski odbor Konferencije. Tema Konferencije je vrlo delikatna i nažalost nekima predstavlja svakodnevicu o kojoj se rijetko govori. „. O nasilju nad djecom malo se govori i piše, a i kad se piše radi se kratkotrajnoj medijskoj pozornostii koja brzo nestane dok problem nažalost nerijetko ostaje.

Upravo radi toga želimo ovom Konferencijom potaknuti svijest građana o važnosti suzbijanja nasilja među djecom.“- rekla nam je Lucija Šušnjara, Predsjednica ELSA-e Split i članica Organizacijskog odbora Konferencije. Konferencija je privukla neočekivani broj sudionika, oko 150 njih što dodatno potvrđuje da se radi o kvalitetnom projektu. Na konferenciji će u 2 dana predavati veliki broj kvalitetnih i eminentnih profesora i predstavnika javnih tijela RH kao što su Centar za socijalnu skrb, udruga Bijeli krug Hrvatske, savjetnica pravobraniteljice za djecu i drugi. ELSA Split ovim projektom želi potaknuti pojedinca da ovoj problematici pristupi na ozbiljan način te da se otvoreno razgovara i poučava buduće naraštaje kada i kako pomoći u prevenciji nasilja nad djecom i pomoći žrtvama nasilja nad djecom. Ne smijemo zatvarati oči pred ovakvim problemima jer sva ta djeca za nekoliko godina postanu ljudi, nositelji našeg društva i upravo zbog toga trebamo na najbolji mogući način pridonijeti neometanom razvoju djeteta u sigurnoj i sretnoj okolini.“-rekla nam je Azra Budalica, predsjednica organizacijskog odbora Konferencije i osoba čijom je inicijativom projekt zaživio. Nadamo se da će projekt opravdati svoj potencijal i postati još jedan hvalevrijedan projekt Europske udruge studenata prava ELSA-e Split. Za sve informacije posjetite stranicu ELSA-e Split.

Izvor i foto: ELSA-a Split( Anja Kolimbatović)