Apolitični

Poznati sudionici završnica 50. FDK Omiš 2016.

50. FDK Omiš 2016. ulazi u svoj središnji programski dio te je do sada iznjedrio muške i ženske klape koje će se naći u samom finalu.

Nakon tri izborne večeri 50. jubilarnog Festivala dalmatinskih klapa koje su održane 7., 8. i 9. srpnja na trgu Stjepana Radića u Omišu poznati su sudionici završnica. Svakako čestitamo svim klapama koje su nastupile u dosadašnjem natjecateljskom dijelu klapskog druženja, no zahvaljujući ocjenama stručnog povjerenstva koje je radilo u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, prof. Velebit Veršić, dr. Ivana Tomić Ferić i mr. Marijo Krnić prolaz u završnicu kod ženskih klapa izborile su klape: VENTULA iz Splita, OBILANCA iz Zagreba, KAPRIC iz Zadra STENTORIA iz Daruvara, ANKORA iz Podstrane, ORCA iz Splita, DRAČA iz Mostara (BiH), TERANKE iz Pule, ARMORIN iz Zagreba i NEVERIN iz Kaštel Lukšića.

50. FDK Omiš 2016. odlično posjećen

A kod muških klapa završnicu su izborile klape KRUNIK iz Kučina, KORDA iz Lumbarde, STINE iz Zagreba, KOŽINO iz Kožina, BOŠKET iz Zagreba, KAŠE iz Dubrovnika, FILIP DEVIĆ iz Splita, VINČACE iz Novog Vinodolskog, BUNARI iz Vodica, MRIŽA iz Splita, CONTRA iz Splita i ŠUFIT iz Splita.
Sama završnica ženskih klapa održat će se u petak, 22. srpnja u 21 sat na trgu Sv. Mihovila, dok će se završnica muških klapa održati u subotu, 23. srpnja u 21 sat, također na trgu Sv. Mihovila u Omišu.
Dodajmo kako će obje večeri prenositi Hrvatska televizija i to završnicu ženskih klapa snimkom u odgođenom terminu iste večeri, dok će se završnica muških klapa prenositi izravno.
Omiš vas očekuje u klapskoj završnici.