Apolitični

Poznati redatelj Wes Anderson dizajnirao interijer vlaka!

Andersonov redizajn održava labudovu temu Cygnus kočije iz 1950-ih, sa srebrnim listom na stropu koji stvara odsjaj nalik vodi

Filmovi Wesa Andersona poznati su po svojim izrazito estetskim i pomno osmišljenim scenografijama. Sada, u vlaku koji polazi s londonskog kolodvora Victoria, putnici mogu osjetiti okus njegovog fantastičnog svijeta na ekranu dok se kreću kroz Veliku Britaniju u elegantnom vagonu koji je dizajnirao sam redatelj. Ljubitelji filma bez sumnje će biti nestrpljivi za uskočiti u Belmond Pullman britanski vlak za uistinu jedinstveno iskustvo – prenosi AD.

Andersonov redizajn održava labudovu temu Cygnus kočije iz 1950-ih, sa srebrnim listom na stropu koji stvara odsjaj nalik vodi, i izravnijim naglascima poput hladnjaka za šampanjac u obliku labuda. Gosti sjede na prostranim stolicama koje su presvučene smaragdnozelenom tkaninom s uzorkom i zatvorene u čvrste drvene okvire. Zelena se ponovno pojavljuje u prilagođenom posuđu koje je odabrao redatelj i na stropu privatnih kupea. Izuzetno detaljna intarzija čuva originalni art deco stil kočije, što savršeno pristaje Andersonovoj vintage senzibilnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Belmond