Apolitični

Poznati u 3. Falkensteiner Punta Skala triatlonu

Rekordnih 450 prijavljenih iz 12 zemalja, među kojima su i hrvatska IRONMAN Đurđica Orepić, glumica Ecija Ojdanić, voditeljica Ana Radišić i sportaš Mario Valentić, a natjecat će se ove nedjelje (5.lipnja) na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini.

Najvažnija utrka na Falkensteiner Punta Skala triatlonu je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja) na kojoj će nastupiti oko 140 natjecatelja, od čega je polovina iz inozemstva. Među prijavljenima je i triatlonka Đurđica Orepić, poznata i kao IRON WOMAN, koja je svoj prvi maraton otrčala s 47 godina. Đurđica od tada pobjeđuje na natjecanjima diljem svijeta, a nedavno je osvojila kvalifikaciju za IRONMAN World Championship 2016. koji se održava na Havajima.


Poznati fitness trener i veliki zaljubljenik u sve sportove, Mario Valentić, već treći put dolazi na Falkensteiner Punta Skala triatlon i ove će godine plivati 2 kilometra u štafeti. U sastavu štafete sudjelovat će i austrijska reprezentativka Sara Vilić koja se u Punta Skali priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.


Na Prvenstvu Hrvatske natječu se također Dejan Patrčević, pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life u Hrvatskoj s pretrčanih 56 kilometara, te Slovenac Matija Meden koji je prije dva tjedan na Malti pobijedio na utrci dugog triatlona.
Najmasovnija utrka je ona s pet i deset kilometara trčanja na koju se prijavilo preko 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga. Velika zaljubljenica u trčanje, glumica Ecija Ojdanić, pokušat će prijeći ovu atraktivnu dionicu uz more dugu deset kilometara.

DISCIPLINE
srednje dugi triatlon (1.9-90-21.1)
akvatlon
supersprint triatlon
10 km trčanje
KATEGORIJE
srednje dugi triatlon – M/Ž 18+ (rođeni 1998. i ranije)
akvatlon – M/Ž 8, 10, 12, 14, 16, 18+ (rođeni 2008. i ranije)
supersprint triatlon – M/Ž 12, 14, 16, 18+ (rođeni 2004. i ranije)
10 km trčanje – M/Ž 16+ (rođeni 2000. i ranije)
Dođite, sudjelujte i pobijedite!

Izvor i foto: zadar.travel