Apolitični

Poznata su sva imena u utrci za Porin

Jubilarni 30. Porin već je na nominacijama dao za naslutiti kako će ovo biti uzbudljiva i neizvjesna dodjela – Parni Valjak i Matija Cvek sa suradnicima osvojili su nominacije u čak sedam kategorija! 

Po četiri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić.

Posebnost ovog Porina svakako je i broj prijava – u odnosu na prošlu godinu prijavljeno je čak 40 albuma više u kategoriji Album godine.

S pjesmom “Trebaš li me” autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka (Z++) u izvedbi s Eni Jurišić nominiran je u kategoriji Pjesme godine te u kategoriji Najbolje vokalne suradnje. Spot za taj singl nominiran je u kategoriji Najboljeg video broja, a potpisuje ga redatelj Benjamin Strike.

U kategoriji Najboljeg albuma pop glazbe nominiran je album “Izbirljivo i namjerno” Matije Cveka & Big Banda Bjelovara, a sa skladbom “Visine” s navedenog albuma nominiran je u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe. Također je s The Funkensteinsima nominiran sa singlom “Ne moram ni ja” u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom. To je skladba s kojom je i Ivan Pešut (zajedno s još nekoliko skladbi) nominiran u kategoriji Producenta godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Porin