Apolitični

Poziv za potporu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Splitsko-dalmatinska županija raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore iz Programa potpore osnivanju i razvoju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije za 2016. godinu.

Predmet javnog poziva:
Bespovratna novčana sredstava za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, prvi put osnovana unutar dvanaest mjeseci do trenutka predaje zahtjeva na ovaj Javni poziv, u 50% iznosu opravdanih plaćenih troškova obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a najviše do 5.000,00 kuna godišnje.

Potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Korisnici potpore:
Korisnik potpore je nositelj/član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji obavlja samostalnu djelatnost poljoprivrede kao jedino ili glavno zanimanje i upisan je prvi put u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a nije obveznik poreza na dohodak niti poreza na dobit. Član OPG-a je prihvatljiv korisnik potpore samo u slučaju kada nositelj OPG-a ostvaruje zdravstveno i mirovinsko osiguranje po drugoj osnovi.
Obrti, trgovačka društva, jednostavna trgovačka društva i zadruge nisu prihvatljivi korisnici.
Korisnik ostvaruje pravo na potporu najviše tri godine uzastopce.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati:
– Popunjen obrazac zahtjeva ovjeren pečatom OPG-a, a koji se može dobiti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, radnim danom od 8.00 – 15.00 sati, soba broj 134 ili na službenim internetskim stranicama Splitsko-dalmatinske županije: www.dalmacija.hr
– Preslika Rješenja o upisu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava
– Potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga prema državi ne stariji od trideset dana (original)
– Preslika osobne iskaznice nositelja OPG-a ako je isti podnositelj zahtjeva
– Preslika osobne iskaznice člana OPG-a i nositelja OPG-a ako je podnositelj zahtjeva član OPG-a
– Preslika prijave nositelja/člana OPG-a na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
– Dokaz o uplaćenom doprinosu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u tekućoj godini objave Javnog poziva
– Broj žiro-računa ili tekućeg računa s IBAN-om za OPG

Više o natječaju i obrascima za podnošenje zahtjeva pogledajte na stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

Prijave se podnose preporučenom pošiljkom ili neposredno na protokol županije u zatvorenoj omotnici, soba broj 15 s nazivom i adresom korisnika sredstava, na sljedeću adresu:
Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, Split, Ulica Domovinskog rata 2, 21000 Split -Povjerenstvo za odabir projekata iz Programa potpore osnivanju i razvoju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije.

Rok za podnošenje zahtjeva je 21. 11. 2016.