Apolitični

“Power Up” – Rock‘n‘roll cjepivo protiv pandemijske depresije i novi klasik AC/DC, čista snaga rock’n’rolla kakvu druga glazba ne može dosegnuti

Popusti li pandemija covida-19, AC/DC bi trebali krenuti i na svjetsku turneju, ali posve je jasno da je nedavno objavljen album “Power Up”, na kojem su se okupili Angus, Brian, Phil, Cliff i Stevie, trenutno najbolje rock’n’roll cjepivo protiv pandemijske depresije, dostojan hommage Malcolmu i novi klasik ultimativnog hard rock benda koji se stoički odbija mijenjati kako vjetar zapuše.

“Dozlogrdilo mi je slušati ljude kako govore da smo snimili jedanaest istih albuma. Zapravo, snimili smo ih dvanaest”, jednom je izjavio Angus, a u tom smislu komotno se može konstatirati kako je “Power Up” sedamnaesti “isti” album AC/DC-ja, no pokušajte si u svjetlu traženja lijeka protiv pandemije postaviti slijedeće pitanje. Ako se pokazalo da formula aspirina djeluje, koja bi budala u tvrtki koja ga je patentirala išla mijenjati izvornu formulu da izmisli “bolji” aspirin?

Dobro, glazba nije lijek protiv bolova, mada je često i to, ali s ozbirom na to da su AC/DC prilično rano nabasali na magičnu rock’n’roll formulu, zašto bi je mijenjali? Neprijeporno, svaki njihov album je manje ili više “jedno te isto”, ali u svijetu koji se prebrzo mijenja, često i s lošeg na još gore, utješno je vidjeti bend koji ne odustaje od svoje misije, svojeg zvuka, svojeg rock’n’rolla, pa čak i od toga da Angus Young i sa 65 godina na plećima na pozornicu izlazi u školskoj uniformi s kratkim hlačama.

Stoga je “Power Up” u ova čemerna i depresivna vremena prava munja “feel good” energije i optimizma unatoč Malcolmovoj smrti i svemu što se ove godine događa oko nas. Ili, kako je to u izjavi NME-ju rekao Brian Johnson: “Ova je godina bila loša i očajna, ali naš novi album donosi čistu snagu rock’n’rolla, snagu kakvu druga glazba ne može dosegnuti”.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay