Apolitični

Povjerenik Europske komisije najavio novu metodologiju usporedbe kvalitete proizvoda na europskim tržištima

Povjerenik Europske komisije Tibor Navracsis predstavio je u srijedu u Bruxellesu prijedloge Komisije za postizanje jednakih standarda za sve europske potrošače i najavio novu usklađenu metodologiju usporedbe kvalitete proizvoda na europskim tržištima.

“Kvaliteta hrane koju jedemo je vruća tema u mnogim državama članicama. Neki Europljani osjećaju da im se nude lošiji proizvodi, da se prema njima drugačije odnosi. Naš je posao da osiguramo dokaze i odgovore te zajamčimo da se prema svim građanima uistinu jednako odnosi”, rekao je Navracsis na konferenciji o dvostrukoj kvaliteti proizvoda pod nazivom “Dual Quality Products in Single Market: What’s Next?”, koja se u organizaciji Europske pučke stranke održala u Europskom parlamentu.

Navracsis, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, je na konferenciji najavio objavu nove usklađene metodologije za usporedbe kvalitete prehrambenih proizvoda na europskim tržištima i rekao je da će se novi protokol Istraživačkog centra u nadležnosti Europske komisije (JRC) moći koristiti “za objektivno utvrđivanje razlika proizvoda na unutarnjem tržištu” te da će ta metodologija služiti i kao obrazac nacionalnim vlastima, izvijestila je Komisija.

Nova metodologija ispitivanja kvalitete hrane osigurat će napredak prema uspostavi potpuno transparentnog tržišta na kojem će svi europski potrošači biti jednaki, zaključio je.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay