Apolitični

Povijesni dogovor europskih velikana: Barca i Inter na čelu kolegijalnog smanjenja plaća na jedinstvenoj razini

Europsko udruženje klubova danas će održati sastanak na kojem će se raspravljati o akutnom problemu. Rezultat sastanka mogao bi imati dalekosežan utjecaj na profesionalni nogomet. Možda i povijesni.

Naime, neki će klubovi doći s prijedlogom o kolegijalnom smanjenju plaća na jedinstvenoj razini, piše madridski As. Suočeni s globalnim problemom koji je izazvala pandemija koronavirusa, najveći europski nogometni klubovi traže i globalno rješenje.

Barca samo za Lionela Messija mora izdvojiti oko stotinu milijuna eura na godišnjoj razini u bruto iznosu. Već dugo se spekulira da Messi po posljednjem ugovoru zarađuje oko 50 milijuna eura neto godišnje.

Problem golemih plaća koje će biti teško isplatiti zbog navedenih razloga ne odnosi se isključivo na Barcelonu. Slične probleme imaju i ostali veliki klubovi, među njima i najveći Barcin rival Real Madrid. Primjerice, Kraljevski klub plaća Garetha Balea oko 34 milijuna eura godišnje u bruto iznosu i ne zna kako da ga se riješi jer mu nitko ne želi dati toliku plaću.

Cijeli članak možete pročitati na: gol.dnevnik.hr

Foto: Pixabay