Apolitični

Potvrđeno! Ultra Europe i u 2017. u Splitu

Službeno je potvrđeno, na sastanku u Miamiju s vlasnicima licence Ultra festivala, da će se i peto izdanje jednog od najvećih svjetskih festivala elektronske glazbe Ultra Europe festivala  i u 2017. godini održati u Splitu.

U posljednjoj godini petogodišnjeg ugovora Ultra Europe festival u Split će se odvijati od 14. do 16. srpnja 2017. godine, a cjelokupni program pod nazivom Croatia Music Week održat će se od 13. do 19. srpnja sljedeće godina, a među destinacijama osim Splita i splitskog Poljuda, spominju se otoci Brač, Vis i Hvar.

Ako je suditi po prošlogodišnjim brojkama, posljednju godinu petogodišnjeg ugovora Ultra Europe festival u Split bi trebao dovesti preko 150 000 ljudi koji osim što dolaze zbog elektronske glazbe, svjetski poznatih DJ-eva i dobrog provoda, stižu i radi uživanja u prirodnim ljepotama Dalmacije.

Split je domaćin Ultra Europe Festivala od 2013. godine, kada je potpisan petogodišnji ugovor, a potvrda lokacije i za sljedeću godinu garancija je zadovoljstva lokacijom, ponudom i ishodima prošlogodišnjih festivala. Direktor Ultra Europe Festivala, Nikola Bušljeta izrazio je veliko zadovoljstvo zbog vijesti da će Split i petu godinu za redom biti domaćin festivalu koji dovodi preko 150 000 ljubitelja elektronske glazbe u Hrvatsku i Dalmaciju. S obzirom na popularnost koju je Ultra Europe festival stekao posljednjih godina, kao i brojke koje se spominju u kontekstu ovog glazbenog festivala, nakon Ultra festivala u Miamiju, Ultra Europe festival je najpopularniji i najposjećeniji glazbeni događaj na svijetu. Upravo ta činjenica dovoljna je za veliku sreću zbog vijesti da je Splitu ukazano povjerenje i petu godinu za redom.

Nikola Bušljeta potvrdio je da je želja organizacije festivala petu godinu u Splitu učiniti nezaboravnom čemu će pridonijeti i brojni popratni program uz onaj klasični, te će Split i Dalmacija tako još jednom odjeknuti u svijetu kao top destinacije koje kombiniraju vrhunsku zabavu i prirodne ljepote svoje zemlje.