Apolitični

Potražite inspiraciju za uskrsne dekoracije 1. dio

Najvažniji kršćanski blagdan u naše domove unosi šarenilo, veselje te radost novog života. Priroda se budi, boje dominiraju, a naš dom ispune simbolični i veseli elementi poput pilića, pačića, zečeva, pisanica, pera i mašnica…

Za početak, zaigrajte se s bojama! Bljeđe i pastelne nijanse oživite upadljivim detaljima intenzivnih i veselih boja. Kombinacija ružičaste i boje mentola pomalo vintage stila trend je modernih dekoracija, kao i žuta i zelena u pastelnoj varijanti.

Vjenčići

Izradite vjenčić za stol ili policu od šiba i sličnih materijala. Možete i kupiti prazne vijence za dekoriranje ili pronaći neki stari božićni ili uskrsni vjenčić. Obavijte ga tkaninom ili ukrasite trakama, izgledat će kao nov.

Ukrasite ga potom mašnicama, jajima, perima… Najjednostavnije ih je lijepiti silikonskim pištoljem pa može biti ovješen o zid, vrata ili prozor.

Košare

U pletenu košaru stavite salvete ili tkanine uskrsnih motiva ili proljetnih boja, te ih napunite jajima raznih boja i uzoraka, ukrasite ručku mašnama ili objesite ukrase o nju. Umjesto salvete ili tkanine i umjetna slama će u kombinaciji sa šarenim mašnicama biti zanimljiv detalj.

Vaze

Nabavite vazu prozirnih stijenki i samo je napunite uskršnjim dekoracijama – i u ovom je slučaju izvrstan ukras za vaš blagdanski stol.

Ukrasi na štapićima

Od pisanice u kombinaciji s materijalima ili od samih materijala izradite zečiće ili mašnice koje mogu stajati na štapićima za ražnjiće. Takve ih možete staviti u vazu, košaru ili u aranžman s cvijećem za uskršnji ugođaj.

Više u kategoriji: Hobi

A. Vlaić, mag. ing. arh.