Apolitični

Potražimo najbolja kaštelanska bijela i crna vina…

Potražimo najbolja kaštelanska bijela i crna vina…

Traže se najbolja kaštelanska bijela i crna vina te opolo kao i vina od crljenka kaštelanskog iz cijele Hrvatske
DONESITE UZORKE NA OCJENJIVANJE

U susret 14. Večeri kaštelanskih vina i 5. Nacionalnom ocjenjivanju vina od crljenka kaštelanskog, iz društva za očuvanje prirodne i kulturne baštine Bijaći te udruge Crljenak kaštelanski 2001., uputili su poziv zainteresiranim vinarima da donesu uzorke vina na ocjenjivanje.
Poziv je upućen vinarima s područja Kaštela te proizvođačima vina od crljenka kaštelanskog s područja cijele Hrvatske.
Uzorci će se zaprimati u prostorima poljoprivredne zadruge Kaštelacoop u Kaštel Starom u četvrtak i petak, 2. i 3. veljače, u vremenu od 17 do 19 sati te u subotu, 4. veljače, od 10 do 12 sati.
Svi zainteresirani trebaju donijeti po tri boce od 0,75 ili 1 litre za svaki uzorak, a mogu prijaviti maksimalno po jedan uzorak za svaku od kategorija: bijelo, crno i opolo, ali isključivo berbe 2016. godine te za kategoriju odležanih crnih vina.


U kategoriji vina od crljenka kaštelanskog može se donijeti samo uzorak vina koji posjeduje dozvolu za stavljanje u promet.
Uzorci će se zaprimati pod šifrom, a ocjenjivanje vina vršit će komisija sastavljena od priznatih enologa te će svaki sudionik dobiti pismenu potvrdu o ocjenjivanju.
Proglašenje najboljih vina i vinara, kojima će i ove godine pripasti vrijedne nagrade organizatora i sponzora, bit će upriličeno večer uoči proslave Dana grada Kaštela, 3. ožujka, na svečanosti u hotelu Resnik.