Apolitični

Potpisan sporazum o suradnji između Sveučilišta i HULU-a u Splitu

Potpisan sporazum o suradnji između Sveučilišta i HULU-a u Splitu
Izložba akademskog slikara Vladimira Davidenka pod nazivom „Tamo di vali tancaju” otvorena je proteklog tjedna u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”.

Uoči izložbe potpisan je ugovor o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.
Prof. dr. sc. Branko Matulić, prorektor Sveučilišta za kvalitetu, kulturu i umjetnost tom prigodom je kazao kako je ovaj sporazum prilika da splitski umjetnici izlažu u reprezentativnom prostoru Galerije „Vasko Lipovac” u sveučilišnom Kampusu dok, s druge strane, Sveučilištu pruža šansu za iskorak i proširenje suradnje sa splitskom umjetničkom scenom. Izložba V. Davidenka zapravo je početak zajedničkih projekata Sveučilišta i HULU-a Split, naime, organizirana je u suradnji ovih institucija.

Potpisan sporazum o suradnji između Sveučilišta i HULU Split

Umjetnik Vladimir Davidenko na izložbi se predstavio ciklusom novih radova nastalih u proteklih godinu dana, tehnikom akrilika na platnu. Kustos izložbe prof. dr. sc. Tonči Šitin, povjesničar umjetnosti, u svom je nadahnutom govoru o Davidenkovim radovima predstavio umjetnika i njegova izložena djela. Sjajni uvod otvaranju izložbe svojim nastupom pružio je student Umjetničke akademije u Splitu Matija Kučić, koji studira gitaru na petoj godini, u klasi prof. Gorana Listeša.

Vladimir Davidenko rođen je 1972. godine u Splitu. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2001. Poslije diplome aktivno slika, a uz to se bavi stripom i ilustracijom. Član je HULU-a Split. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi, simpozija i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu – BiH, Njemačka, U.A.E., Azerbajdžan.