Apolitični

Postanite virtualni rendžer! Pomozite zaštićenim životinjskim vrstama afričkih savana

Sudjelovanje u projektu i držanjem straže na web stranici, korisnici imaju priliku upozoriti afričke rendžere na terenu ukoliko uoče životinje u opasnosti ili znakove krivolova!

Za većinu ljudi, lavovi, nosorozi, žirafe i druge afričke divlje životinje nešto su što mogu vidjeti samo u zoološkom vrtu ili u sklopu dokumentarne emisije na televiziji. No, što kad biste mogli u svakom trenutku baciti oko na afričku divljinu i promatrati životinje u njihovom prirodnom okolištu?

Samsung je pokrenuo zanimljiv projekt pod nazivom Wildlife Watch. Cilj projekta je borba protiv krivolova u afričkoj savani koristeći dostupne tehnologije, poput pametnog telefona koji će danonoćno uživo snimati prirodni rezervat Balule u Južnoj Africi te dio nacionalnog parka Kruger. Pomoću postavljenih telefona korisnici mogu nadgledati životinje u prirodnom staništu pritom uživajući u spektakularnim prizorima, kao i također donirati sredstva kako bi podržali programe njihove zaštite te upozoriti rendžere na terenu ako primijete sumnjive aktivnosti. Samsung poziva korisnike da pomoću svojih pametnih telefona preuzmu stražu i time postanu virtualni rendžeri.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Samsung