Apolitični

Postanite dio spasilačke službe!

Kako bi se i sigurnosnom segmentu pripremili za početak ljetne turističke sezone, Crveni križ Makarske poziva sve zainteresirane mlade ljude s navršenih 18 godina za rad u Službi spašavanja na vodi – popularni baywatch. Prijavu je potrebno popuniti elektronski, a ona se nalazi na službenim stranicama Hrvatskog Crvenog križa (www.hck.hr – ikona Tečajevi za osposobljavanje spasilaca + Split).
Kako je najavljeno testiranje za kandidate održat će se na bazenu Gradskog sportskog centra u Makarskoj u utorak 05. 04. u 12:00 h. Preduvjet za testiranje je da ste punoljetni, srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole, a na testiranju kandidati trebaju pokazati znanje plivačkih tehnika (kraul i prsno), potom isplivati 400 metara za manje od 8 minuta, te roniti 25 metara u daljinu. Ne zvuči baš olako, no biti spasitelj na moru važna je i vrijedna uloga koja nekome može i život spasiti, a za to trebate biti obučeni.
Testiranje je besplatno, a nakon polaganja tečaja kandidati stječu licencu spasitelja, te mogu raditi na svim plažama i bazenima u RH.
Gloryan Grabner, ravnatelj GDCK Makarska, nada se dobrom odzivu.

Više u kategoriji: Obrazovanje; Život
Izvor i foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.