Apolitični

Postani „Turist u svom gradu”…

Promovirati svoj kraj uz pomoć turizma, prirode i povijesti temeljna je odrednica svake turističke zajednice, pa tako i sinjske koja već nekoliko godina zanimljivom i atraktivnom akcijom privlači domaće, a u posljednje vrijeme i strane goste koji u njoj rado sudjeluju. Naime, Turistička zajednica grada Sinja već petu godinu organizira edukativnu akciju „turist u svom gradu”. Akcija će se organizirati 20. veljače 2016. godine, a svi zainteresirani moći će se pridružiti u razgledavanju Sinja, njegovih prirodnih i povijesnih vrijednosti.
Naime, od 1990. godine na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Association) sa sjedištem u Beču, 21. veljače obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča.
Za ovaj turistički događaj predviđena su dva obilaska Sinja pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium. Predviđeno je razgledavanje gradskih znamenitosti te posjet muzejima u prosječnom trajanju od 1,5 sat. Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao važnog čimbenika za razvoj turizma u gradu alkara, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu.

Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.