Apolitični

Posljednji nastup Beatlesa uskoro stiže u kino

Posljednji koncert sada je remasteriran i prilagođen standardima 21. stoljeća, a u Hrvatskoj prikazivat će se u CineStar Arena IMAX-u.

“Htio bih zahvaliti svima u svoje ime i u ime benda, nadam se da smo prošli audiciju.” Tko zna koliko je bendova svoje važne koncerte završilo ovom ili nekom vrlo sličnom rečenicom. No ovu je rečenicu izrekao John Lennon na kraju koncerta Beatlesa koji je održan na krovu izdavačke kuće Apple Records u Londonu. Bilo je to 30. siječnja 1969., a povijest rock and rolla upravo taj koncert, koji i danas mnogi jednostavno zovu “koncert na krovu”, pamti kao posljednji živi nastup slavnog benda.

Kako je zapravo izgledao taj dan? Kako su Beatlesi zvučali? Znaju to oni koji su se našli u londonskom Savile Rowu, ali sada taj povijesni koncert stiže pred brojne obožavatelje grupe za koju mnogi i danas tvrde da je bila najveća svih vremena.

Taj posljednji koncert službenog imena “The Beatles: Get Back – The Rooftop Concert” prvi je put optimiziran ekskluzivno za IMAX ekrane i digitalno remasteriran kako bi kvaliteta slike i zvuka bila ona iz 21. stoljeća.

Sretnici koji su imali prilike vidjeti i čuti tu obnovljenu verziju tvrde da je doživljaj kao da ste zaista tamo, na tom krovu, zajedno s Johnom, Paulom, Georgeom i Ringom.

U nas će biti dostupne tri projekcije, od 11. do 13. veljače, u CineStar Arena IMAX-u.