Apolitični

Posljednji Dimensions festival u Puli otvaraju Jeff Mills i Tony Allen

Posljednji Dimensions festival u Puli, koji će se na tvrđavi Punta Christo održati od 28. kolovoza do 1. rujna, koncertom u pulskoj Areni otvorit će vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i “tehnički čarobnjak” Jeff Mills, kojem će se na pozornici pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća – Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, najavio je u četvrtak organizator festivala.

Između 28. kolovoza i 1. rujna u Pulu tako stižu zvjezdana imena kao što su Omar-S, Larry Heard aka Mr Fingers Live, Paula Temple, Joy Orbison, Gilles Peterson i dr.

Na ostatku popisa prvog vala izvođača nalaze se house, electro, techno, acid, DnB, ambient i jazz imena iz cijeloga svijeta. Na kultnu Moat pozornicu popest će se Hessle Audio tim u punom sastavu; Ben UFO, Pearson Sound i Pangea, a na tragu prošlogodišnjih odličnih nastupa vraćaju se Batu i tri kraljice plesne scene – Peggy Gou, Nina Kraviz i Helena Hauff.

Originalni selektori Andrew Weatherall, Vladimir Ivković i Identified Patient ponudit će mješavinu žanrova, od post punka i krautrocka do techna. Nakon kratke pauze na Dimensions se vraća britanski techno pionir Blawan, koji će kao i njegov sunarodnjak Call Super zabavljati publiku do ranih jutarnjih sati.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay