Apolitični

Posjetite Tango festival u Zadru

Zadarski tango plesači najavljuju Tango festival u Zadru ove subote i to je 6. po redu festivalsko druženje.
U Zadru će se od 16. do 18. ovog mjeseca održati 6. Zadar Tango Festival, ove godine u koprodukciji Tango kluba Zadar i Koncertnog ureda Zadar uz potporu grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i HNK-a Zadar.

Tango festival u Zadru, dođite


Na programu Festivala naći će se milonge na Narodnom trgu, milonge u Muzeju antičkog stakla, radionice u Q-baru gdje će ovom strastvenom plesu poučavati istaknuti plesni parovi iz Argentine, Italije i Zagreba (Los Hermanos Macana, Ivan Terrazas i Sara Grdan), dok će centralno događanje biti koncert jednog od najistaknutijih tango ansambala iz Buenos Airesa – Sexteta Milonguera u četvrtak, 16. lipnja u 21 sat u Muzeju antičkog stakla. Bit će to ujedno završni koncert Koncertne sezone Zadar i prvo događanje 6. Zadar Tango Festivala.
Najava cijelog Festivala uslijedit će već ovu subotu, 11. lipnja kada će se na Narodnom trgu u 20:30 održati MILONGA NA TRGU.
Preko 50 plesača Tango kluba Zadar kojega vode Đana Selimović i Ivica Crljenko plesom će promovirati ne samo 6. Tango Festival u Zadru već i sasvim specifičnu vrstu tanga kojom se bave i za koji su specijalizirani, a to je takozvani tango de salon.
Dođite u Zadar i uživajte u tango čarolijama!
Izvor i foto: Koncertni ured Zadar