Apolitični

Posjetite manifestacije Maslina i Intrada

Tjedan dana prije sajma GAST u Splitu, hotel Zagreb na predjelu Duilova, 27. i 28. veljače bit će domaćin priredbi –13. Masline, tradicionalne međunarodne manifestaciji maslinara Mediterana te 2. Intrade, međunarodne manifestacije poljoprivrednika Mediterana.
Za Maslinu je dosad prijavljeno preko 450 uzoraka ekstra djevičanskog maslinovog ulja i još gotovo stotinu uzoraka konzerviranih maslina, aromatičnog ulja i drugih delicija od maslina i maslinovog ulja. Za Intradu je prijavljeno i potvrđeno preko stotinu uzoraka raznih poljoprivrednih proizvoda. Na stručnom skupu govorit će najeminentniji stručnjaci s područja maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja, a dominantna tema bit će kako zaštititi maslinu od štetnika. Posebna pozornost posvetit će se ekološkoj poljoprivredi, a sva predavanja biti će dostupna na internetu. Tijekom trajanja manifestacije odvijat će se i izložbeno-prodajni sajam domaćih i ekoloških gastronomskih delicija, meda, vina, sira, konzerviranog povrća, džemova i marmelada, likera, kao i opreme i sredstava za maslinarstvo i općenito poljoprivredu.
Na izložbi će biti prikazana najnovija dostignuća opreme i tehnologije, ali i najnovija sredstva za gnojidbu, prehranu i zaštitu vinove loze, maslina, voća i povrća. Manifestacija je za posjetitelje otvorena od 9 do 19 sati, a svi zainteresirani za nastup se još uvijek mogu prijaviti organizatoru, Savezu maslinara Splitsko-dalmatinske županije, putem mobitela na broj 098/185 66 30 ili maila: sinaj@st.t-com.hr.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Hrana
Izvor i foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.