Apolitični

Posjetite 14. Dane Mile Gojsalić u Kostanjama

Programski i sadržajno, ovogodišnji Dani Mile Gojsalić obilježeni su temom Poljica, čime se organizator KUD „Mile Gojsalić” pridružuje obilježavanju velikog jubileja – tisućljetnog spomena imena Poljica.

U četvrtak počinju 14. Dani Mile Gojsalić – Kostanje 2016. Riječ je o trodnevnoj manifestaciji koja je ove godine u znaku Poljica kako bi se što sadržajnije obilježilo tisuću godina od spomena imena Poljica.
Organizatori ističu da su ove godine Dane Mile Gojsalić tematski posvetili Poljicima – poljičkoj prošlosti i sadašnjosti, kako bi tako pridonijeli obilježavanju velikog jubileja – tisućljetnog spomena imena Poljica. Tako će prvog programskog dana kostanjska djeca zapjevati te odigrati predstavu pod nazivom Poljički Romeo i Julija. Drugog dana održat će se tradicionalna 12. Večer soparnika, dok je u trećem danu na programu klapski spektakl tematski prožet pričom o poljičkoj prošlosti i sadašnjosti.

Dani Mile Gojsalić–Kostanje dođite…


Poznati Poljičanin i slavni nogometaš Ivan Perišić ovogodišnji je laureat dobitnik „Mile Gojsalić”, a ne treba govoriti kolika mu je popularnost među mladima te koliko on sa svojim športskim rezultatima promovira svoj kraj iz kojeg potječe.

Velika se ulaže energija u organizaciju ovakve svečanosti, pa svakako treba od srca pohvaliti organizatora KUD „Mila Gojsalić”, ali i suorganizatore HKUD „Kostanje”, klapu Pasika, malonogometni klub „Kostanje”, Mjesni odbor Kostanje i župni ured Kostanje.

Svečano otvaranje 14. Dana Mile Gojsalić na programu je četvrtak, a obilježava ga još jedna posebnost: najbolji učenik/učenica lokalne osnovne škole podiže svečanu zastavu manifestacije uz taktove završne arije Oda zemlji iz opere Mila Gojsalić Jakova Gotovca.

Dođite ovog tjedna u Kostanje i postanite dio slavne poljičke tradicije!