Apolitični

Posebna Njemačka: Poznata i manje poznata mjesta koja trebate posjetiti

Jedna od najpoznatijih i najposjećenijih njemačkih atrakcija, dvorac Neuschwanstein svake godine primi nevjerojatnih 1,4 milijuna posjetitelja. Putnici dolaze sa svih strana kako bi zurili u bajkovitu srednjovjekovnu palaču i uživali u pogledima sa stjenovitog vrha u bavarskim Alpama. Preporuka je svakako rezervirati ulaznice s vremenom ulaska u određeno vrijeme kako bi se izbjeglo čekanje u dugim redovima. A ako se pitate odakle vam je dvorac poznat, legenda kaže kako je upravo Neuschwanstein poslužio kao inspiracija za Disneyjev dvorac.

Bachov muzej (Leipzig)

Ljubitelji klasične glazbe trebali bi hodočastiti u Leipzig, gdje je Johann Sebastian Bach skladao većinu svojih glavnih djela i proveo posljednjih 27 godina života. Bachov muzej u Leipzigu čuva zbirku instrumenata, originalnih rukopisa i drugih memorabilija povezanih s njemačkim skladateljem. Tamo ćete zasigurno saznati sve, pa i to zašto je Bach jednu kantatu posvetio ni manje ni više nego – kavi.

Baden – Baden

Europska aristokracija (uključujući Napoleona III. i kraljicu Viktoriju) dugo je boravila ovdje, ali je u jednom trenutku napustila Baden-Baden, povijesni lječilišni grad. Ipak, ovo ljetovalište iz razdoblja Belle Epoque zadržalo je svoju glamuroznu reputaciju, nastavljajući privlačiti imućne putnike termalnim kupkama i spa hotelima visoke kategorije kao što je Brenners Park-Hotel & Spa.

Cijeli članak i ostala mjesta za posjetiti možete pronaći na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay