Apolitični

PORIN: Dobitnici će se javiti putem Skypea, u Studiju 9 bit će samo voditelji i dobitnici

Dodjela diskografske nagrade Porin ove će godine proteći u sjeni okolnosti koje su zadesile svijet. No, organizatori dodjele najboljih glazbenih ostvarenja nisu posustali, žarko žele da kipići dođu i ove godine do ruku najboljih.

Plan da se dodjela dogodi u Rijeci propao je još prije nekoliko mjeseci, glazbenički šušur preko noći je ugašen, no za vikend su čelnici Hrvatske televizije ipak donijeli odluku da se Porin dogodi 15. svibnja u njihovu programu. I to isključivo kao televizijska emisija pa će se svi akteri javljati iz svojih domova. Organizatori ističu da će novac kojim bi inače utemeljitelji, udruge Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i Hrvatska glazbena unija (HGU), podržali nagradu biti preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima za njihovu industriju.Š

Televizijsku režiju potpisuje Tihomir Žarn, a njegovo iskustvo u brojnim prijenosima nije ga pokolebalo u nakani da se ove godine “izvuče” najbolje u okolnostima koje su zadesile glazbenike, sudionike ovogodišnjeg Porina.

– Virtualna dodjela bit će u Studiju 9 HRT-a, na postojećoj scenografiji i s ograničenim brojem ljudi. Uz Ivu Šulentić Ivana Vukušića koji će voditi program, glazbenici će nam se pridružiti virtualno, iz kućnih atmosfera – kaže Žarn, napomenuvši kako smatra da će i takav tip prijenosa privući gledatelje ispred malih ekrana i da će donijeti poseban šarm u domove gledatelja.

– Kroz 90 minuta na dva velika videozida u izravnom prijenosu proglasit će se dobitnici u jedanaest najvažnijih kategorija, oni će se javiti putem Skypea, glazbenici su snimili nove spotove pjesama koje su nominirane, a uz dosta grafike koja će dominirati prijenosom, plan je da se poigramo i s rasvjetom za koju je zadužen Marko Foretić kako bismo dobili ton više jedne svečarske atmosfere – otkriva Žarn.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay