Apolitični

Popularni Ćiro savjetovao buduće športske menadžere

„Nikada ne radite moralne gluposti jer će vam ugroziti kredibilitet. Budite pravični i naoružani znanjem, istaknuo je među ostalim popularni Ćiro, trener nad trenerima.

Miroslav Blažević, trener nad trenerima i veliki strateg, održao je motivacijsko predavanje studentima sportskog i turističkog menadžmenta Visoke škola Aspira. Kroz predavanje Formula uspjeha, Ćiro se osvrnuo na sedam faktora koji trebaju postojati ako se želi ostvariti uspjeh, a to su: talent, motiv, karakter, inteligencija, rad, ambijent i sreća. Kroz predavanje potkrijepljeno s realnim situacijama iz Ćirinog života, u više navrata studenti su se nasmijali do suza, ali i rastužili. Ćiro je podijelio svoju životnu priču, od čišćenja ulica u Švicarskoj, teške obiteljske situacije, siromaštva, do titule „trenera nad trenerima” kroz čije je ruke prošlo čak pet reprezentacija. Njegov životni put je mogao biti potpuno drukčiji, s obzirom na to da je majka htjela da bude svećenik, a njegov boravak u sjemeništu je završio tako da se zaljubio u časnu sestru i tada je i majka shvatila da ga treba pustiti da sam pronađe svoj put.

Studentima je naglasio kako je spremnost za permanentno učenje uvjet egzistencije danas i da imaju privilegiju studirati u ustanovi kao što je Visoka škola Aspira. Naglasio je: Nemojte si nikada praviti iluzije da ste sve već naučili, uvijek učite i učite jer samo znanje je mjerodavni faktor uspjeha. Učite kako bi bili što konkurentniji i zaradili što više novaca jer i najzdraviji čovjek bez para je bolestan čovjek.

Ćiro Blažević pričom motivira buduće športske menadžere

Osvrnuo se i na Hrvatsku reprezentaciju gdje je posebno izdvojio mladog Pjacu za kojeg je komentirao da treba biti u prvoj jedanaestorici jer je izuzetan talent. Također, strategijom izbornika Čačića iz početka nije bio zadovoljan, no on ga je dosadašnjim rezultatom ušutkao, stoga se javno ispričao na svom nepovjerenju. Očito je da je Čačić postigao dobar pakt s igračima. Hrvatsku on definitivno vidi u finalu Europskog prvenstva jer imamo ekipu koja ima najjaču koncentraciju vrhunskih igrača. Kao novost na ovom prvenstvu izdvojio je sve bržu igru, žustrinu, nabijenost i naglasio kako je kvaliteta europskog nogometa na vrhunskoj razini. Razlog uspješnosti naših igrača vidi u ovom podneblju i genetskom naslijeđu naših djedova koji su se kroz čitavu povijest okupirani pokušavali izboriti za svoju samostalnost. Tako su razvijali su maštu i inteligenciju. Posebno se naš proslavljeni trener obrušio na Portugal koji nas čeka u sljedećem dvoboju naglasivši kako nikada nije bio zadovoljan njihovim odnosnom, da nisu moralni ni korektni.
Ćiro se osvrnuo i na reakcije navijača koji napadaju HNS te je rekao kako razumije reakcije jer je mnogo toga uzeto Hajduku i Splitu, ali ne opravdava sredstva. Izuzetno zanimljivo predavanje popraćeno je glasnim pljeskom studenata i nastavnika koji su Ćiru nakon predavanja jedva pustili da ode…