Apolitični

PONTA LOPUD JAZZ: Dolaze dobitnici Grammyja, saksofonist Joe Lovano i bubnjar Antonio Sánchez, te pjevačica Thana Alexa

Festival će se održati u Kneževom dvoru te u vrtu hotela Grand. Trajat će od 31. kolovoza do 2. rujna

Ponta Lopud Jazz festival, baš kao i njegov filmski pandan, koji je otok pozicionirao u jedinstveno kulturno središte, ponudit će seriju majstorskih radionica i predavanja pod mentorstvom jazz virtuoza. Ljepote Lopuda i njegovo mirno okruženje od 31. kolovoza do 2. rujna poslužit će kao inspirativna kulisa glazbenicima svjetskog ranga te mladim profesionalcima koji će dobiti priliku usavršavati se i razmjenjivati ideje s najvećim imenima jazza.

U ulozi mastera dolazi Joe Lovano, renomirani saksofonist i osvajač Grammyja. Predavanje će održati i bubnjar Antonio Sánchez, također dobitnik Grammyja, a sudionike očekuju i predavanja Thane Alexe, jazz pjevačice, skladateljice i aranžerke nominirane za Grammy te ujedno umjetničke direktorice Ponta Lopud Jazz festivala.

Sudionici će imati priliku poslušati predavanja japanskog pijanista BIGYUKIJA, australskog basista Lexa Sadlera, portorikanskog saksofonista Davida Sáncheza i basista Rickyja Rodrigueza, venezuelanskog pijanista Luisa Perdoma, hrvatske bubnjarice Lade Obradović te francuskog pijanista Davida Tixiera.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr