Apolitični

Polumaratonci u gradu alkara

Danas će se na veliko trčati u gradu alkara, ali ovog puta konji neće biti u prvom planu. Naime, u organizaciji Atletskog kluba Sinj, ove nedjelje održat će se tradicionalni 19. Sinjski polumaraton i 5. kolo Hrvatske cestovne lige – Hrvatski junior cestovni kup na 5 km.
Start utrka će biti ispred Piccadilly Cluba s početkom u 9 sati i 30 minuta, a tu će ujedno biti i cilj. Sinjski polumaraton uspješno se organizira već 19 godina za redom. Ove godine očekuje se sudjelovanje preko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Staza je ravna i brza te certificirana od HAS-a, kreće se trasom Sinj – Sportski aerodrom – Troglav – Otok – Troglav – cestom kroz Sinjsko polje i Sinj, a stručno mjerenje vremena odradit će Zbor atletskih sudaca Split.
Prijave i podizanje startnih brojeva biti će ispred Piccadilly Cluba (startno – ciljni prostor), od 7,45 do 9 sati. Po završetku utrka i kratkog odmora za natjecatelje, u 12,30 upriličit će se proglašenje  pobjednika i dodjela nagrada, nakon čega će uslijediti zajednički ručak za sve sudionike.


Dođite i podržite atletske sudionike i promovirajte ovu vrstu športa.

Više u kategoriji: Šport
Izvor i foto: ferata.hr