Apolitični

Polovica ljudi u Hrvatskoj nezadovoljna je svojim životom, psihičkim i fizičkim zdravljem

Pitanje mentalnog zdravlja sve je češće u javnosti, a rezultati različitih istraživnja pokazuju da su dvije pandemijske godine ostavile trajne i duboke tragove na naše mentalno zdravlje. 

Istraživanje koje je Hrvatski Telekom provedeo na razini cijele Hrvatske, a u kojem su sudjelovali ispitanici između 16 i 65 godina, pokazalo je koliko je zapravo direktna komunikacija važna za osjećaj dobrobiti i mentalno zdravlje svih generacija. 

Blagdansko ozračje za većinu predstavlja „najljepše doba u godini“, te vrijeme obiteljskog okupljanja i druženja s prijateljima i bližnjima pa ne iznenađuje podatak kako trećina ispitanika tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana češće komunicira s obitelji i prijateljima. Usprkos tome i dalje postoji veliki broj onih koji se osjećaju usamljeno. To potvrđuje i izrazito visoki broj od čak 50 posto ispitanika koji žele da ih se češće i iskreno pita kako su.

Kada se gleda općenito zadovoljstvo životom, polovica ispitanika je zadovoljna istim, a nezadovoljstvo iskazuju životom (57 posto) fizičkim (54 posto) i mentalnim zdravljem (45 posto).

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay