Apolitični

Poljoprivreda, prehrana i turizam na Sajmu u Rami!

Deveti Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma ‘Dani šljive Prozor – Rama 2014.’ održati će se u Prozoru – Rami u dane 15. i 16.09.2014. godine. Sajam pruža mogućnost za nove kontakte, znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u području prehrane, poljoprivrede i turizma.

U sklopu Sajma održati će se nekoliko stručnih predavanja. Ove godine biti će obrađene teme iz područja zaštite autohtonih sorti voća i povrća. Bit će predstavljena i vrlo karakteristična gastro ponuda Rame i ovog kraja. Ocjenjivačke komisije dodijeliti će plakete za najbolje ocijenjene voćne rakije, likere, te druge proizvode i usluge. Neki proizvođači iz Dalmacije najavili su svoje sudjelovanje na spomenutom sajmu.

Inače, uz brdski , lovni i ribolovni turizam, kao i svu ljepotu jezera, Rama s ljepotom i prirodom okruženja s ovim „Sajmom“ diže turističku ljestvicu na još jednu veću razinu obzirom kako iz godine u godinu postoji sve veća zainteresiranost domaćih i stranih gostiju da posjete ovu „dolinu dobrih ljudi“.

Više u kategoriji: Gospodarstvo, Turizam

D. Šabić, mag. nov.