Apolitični

Poljičke vile posjetile Apolitični portal…

Poljičke vile posjetile Apolitični portal…

Drage , zanimljive i srdačne Poljuičke Vile  ovih dana  bile su gošće našeg portala  za kojeg su rado pozirale i najavile neke od njihovih zanimljivosti. Dora Duplančić, Ivana Periš i idejni začetnik  ovakvih vila Goran Mikas  ujedno i glazbeni pratitelj, istaknuli su kako namjeravaju  ovu glazbeno scensku skupinu predstaviti u svakom dijelu Dalmacije. Imaju razloga za to, jer su nastupivši na nekoliko  prigodnih programa, obljetnica dobili sve hvalospjeve o umjetničkom, kulturnom i glabenom, te poetskom dijelu.

Njihovi nastupi  vrijedno prikazuju umjetnost na jedan poseban način, ali i promociju poljičkog kraja iz kojeg nam djevojke i dolaze. Goran je godinama razgovarao sa starijim ljudima Poljica te je shvatio kako na jedan poseban način mora i želi oživjeti prošla vremena kada su kroz priče vile bile  oličenje dobrote, ljepote, i nečeg što ostavlja vrlo pozitivno  u sebi. I tako je  sa svojim bandom snimio prigodne pjesme  za ove djevojke, a vile su s nastupima uistinu ostavile sjajan  trag.

No priči nikad kraja …. Dora i Ivana su sretne što su prošle na audiciji za vile i, posebno Ivana koja je u skupini zbog svoje pokojne bake jer ju je  često naziva “Vilo moja”…., djevojke najavljuju i još neke prigodne nastupe želeći da ih javnost percipira kao  osobe koje promoviraju svoja rodna područja, kulturnu baštinu i  kulturni način izražavanja. Svakako im želimo podosta uspjeha u njihovim  namjerama…Sretno VILE….