Apolitični

Uz policiju „Dan ljubaznosti u prometu” nadziru učenici Srednje tehničke prometne škole Split

 

Danas su učenici Srednje tehničke prometne škole Split na prethodno određenim pješačkim prijelazima u našem gradu, a jedan od njih je i onaj u Gundulićevoj ulici kao najprometnijoj u Splitu gdje tijekom dana prođe i nekoliko tisuća vozila, nadzirali poštivanje prava prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

 

Akcija se provodi s ciljem ukazivanja na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da sudjelujući u prometu poštuju prava pješaka, posebno poštujući prednost pješaka na pješačkim prijelazima. „Dan ljubaznosti u prometu” 2016. provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska, ističe nam u razgovoru Perica Orešković, glavni policijski inspektor u službi za sigurnost cestovnog prometa, dodajući kako je akcija usmjerena na podizanje razine prometne kulture kod svih sudionika u prometu.

Također je bitno istaknuti da se ljubaznost u prometu kod vozača očituje tako da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Hvale je vrijedna ova akcija koja bi zasigurno najbolje rezultate polučila kada bi potrajala mnogo duže kako bi svima ljubazno ponašanje u prometu, pješacima i vozačima, postalo prirodno. No, evo što su nam u kratkom razgovoru kazali iz policije i Srednje tehničke prometne škole.

Video: Teo Peričić