Apolitični

Pola stoljeća mature sinjskih gimnazijalaca

Pola stoljeća mature  ovih dana obilježili su nekadašnji sinjski maturanti druženjem, pričom i pjesmom.

Generacija maturanata gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, godište 1966. proslavila je jučer 50. godišnjicu svoje Velike mature (pola stoljeća mature).
Pola stoljeća je prošlo od kada su 127 tadašnjih maturanata, položili ispit zrelosti, a ovih dana su se ispred sinjske gimnazije okupili njih pedeset četvero koji su nakon prozivke otišli u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje su bili na svetoj misi koju je predvodio njihov kolega fra Nedjeljko Jerkan. Druženje su potom nastavili na ručku u hotelu Alkar.
Druženju maturanata (pola stoljeća mature) pridružili su se i njihovi razrednici Branko Ezgeta Single i Velimir Borković.

 Pola stoljeća mature sinjskih gimnazijalaca


U ugodnoj atmosferi slavljenici su proveli 5 sati tijekom kojih su se prisjetili zajedničkih školskih dana i svojih kolega koji nisu bili među njima.
Pola stoljeća mature je vrlo brzo prošlo generaciji maturanata školske godine 1965./1966., koji su bili raspoređeni u pet razreda, brojila je 127 maturanata, od kojih je danas živućih 104, a njihovi razrednici su bili Branko Ezgeta Single, Velimir Borković, Božidar Ivanković, pok. Ružica Stanišić i pok. Damjan Mladinov.
Čestitamo im na prisjećanju polaganja maturalnog ispita od prije 50 godina.
Izvor i foto: ferata.hr