Apolitični

Pogledajte video vizije budućnosti rađanja djece koji jezivo podsjeća na scene iz kultnog Matrixa

Stopa nataliteta u mnogim je zemljama u padu, iako globalno gledano ljudska populacija raste i nedavno je prešla osam milijardi na Zemlji. Ipak, već sad postoje vizije načina na koji bi se čovječanstvo moglo boriti sa sve većim problemom pada nataliteta, a jedna takva nekima bi mogla izgledati i pomalo jezivo.

Najbogatiji čovjek svijeta Elon Musk vjeruje da je niska stopa nataliteta najveća prijetnja ljudskoj civilizaciji, no jedan filmski producent i biotehnolog napravio je realističan film kako bi započeo razgovor o takvim tehnologijama koje bi omogućile rađanje ženama koje su imale uklonjenu maternicu, smanjile broj prijevremenih poroda i borile se protiv pada nataliteta.

U navedenom filmu, koji je prikazan u niže priloženom videu, predstavljena je rađaonica koja može uzgajati do 30.000 beba godišnje unutar umjetnih maternica, a njegov kreator Hashem Al-Ghaili tvrdi da, iako je riječ o videokonceptu, temelji se na 50 godina revolucionarnog znanstvenog istraživanja koje su proveli istraživači širom svijeta. Dodaje da bi takve rađaonice mogle bi biti u širokoj primjeni u već samo nekoliko desetljeća.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Youtube