Apolitični

Pogledajte promotivni video “Discover Imotski” koji prikazuje sve ljepote Imotske krajine

Pogledajte promotivni video “Discover Imotski” koji prikazuje sve ljepote Imotske krajine

Imotski ima razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju turizam

Imotski turizam je u zamahu. Kako potvrda te teze, u Imotski su posljednjih mjesec dana stigle respektabilne turističke nagrade.

TZ Imotski dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji “Inovativni projekt u turizmu” i to za organizaciju ovogodišnjih manifestacija u Crvenom jezeru (Zaron do dna i Slacking). Ovu nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrada će biti uručena direktoru TZ Imotski u četvrtak, 16. studenoga na prigodnoj svečanosti koja će se u okviru 19. poslovno turističke burze PUT održati u hotelu Park u Splitu.

A Imotski je, sa Zagorom srednje Dalmacije, nagrađen na Danima hrvatskog turizma na Malom Lošinju.

Naime, Dalmatinska zagora dobila je treću nagradu HTZ-a u kategoriji Destinacija godine. Svih šest TZ-a Dalmatinske zagore odradili su odličan posao, od prijave na poziv, izrade prezentacije pa do vođenja stručne komisije po destinaciji. Ovo je još jedna odlična promocija Dalmatinske zagore i odličan pokazatelj suradnje TZ-a od Vrlike preko Sinja, Trilja, Dugopolja, Imotskog do Vrgorca.

Također, prošlog listopada, na inicijativu direktora TZG Imotski Luke Kolovrata, devet jedinica lokalne samouprave potpisalo je sporazum o osnivanju Turističke zajednice područja Imotske krajine koji bi pravno trebao zaživjeti do kraja godine. Jedna destinacija – Imotska krajina. Napokon sinergija i malo razuma, jer turistička destinacija svakako nije samo jedan grad nego šira regija koja je ima zajedničku povijesnu ili zemljopisnu poveznicu. Bio je to povijesni dan za danji razvoj imotskog turizma, a pogotovo Dalmatinske zagore tj. Imotske krajine.

TZ Imotski nedavno je objavila promotivni video “Discover Imotski” kojega je radila ekipa CroDronea kojega možete pogledati ovdje: