Apolitični

Pogledajte ovaj film apokalipse koji je napravljen uz pomoć umjetne inteligencije

Kad pogledajte ovaj kratki film apokalipse, koji je napravljen uz pomoć umjetne inteligencije, kladimo se da se nećete moći oteti dojmu da je barem dio tog scenarija itekako zamisliv.

Svi znamo kako izgledaju holivudski blockbuster filmovi apokalipse, no sad imamo i jedan kratak uvid u to kako umjetna inteligencija pod režiserskom palicom čovjeka dočarava apokalipsu čovječanstva. Riječ je o 10 minuta kratkom filmu pod nazivom “Last Stand“.

Piča počinje donekle poznato, poput već spomenutih holivudskih blockbuster filmova. Izvanzemaljski brodovi su stigli na Zemlju i oko nje. Svijetom je zavladao strah i neizvjesnost, a svjetski političari isprva čine sve da umire čovječanstvo i da drže glave hladnima.

No, onda na scenu nastupa Vladimir Putin, koji optužuje SAD da su svojim napadima na NLO-e i rušenjem istih praktički pozvali naprednu izvanzemaljsku civilizaaciju na kućni prag čovječanstva te tako doveli Zemlju u izravnu opasnost. Kreće iz realnog života svima naama dobro poznato političko previranje, optužbe te na koncu i prijetnje.

Rusija, zaajendo s Kinom i Indijom, kreće u utrku s SAD-om i NATO-om u tome tko će prvi ostvariti prvi kontakt s izvanzemaljcima. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay