Apolitični

Pogledajte najveći panoramski kotač na svijetu koji se uskoro otvara u Dubaiju

Dubai je iz godine u godinu sve popularnija destinacija za ljubitelje putovanja pa se vlasti trude odgovoriti porastu interesa i što boljom turističkom ponudom. Njihovi napori su zaista impresivni i sve od građevina do otoka koje rade uvijek obara rekorde u veličini, količini i novcu, a novi panoramski kotač također će biti najviši na svijetu.

U Dubaiju vrijedi jednostavno više je više pa će panoramski kotač nazvan Ain Dubai biti visok 250 metara što ga čini čak 80 metara višim od kotača u Las Vegasu koji je do sada držao rekord. “Rekordni Ain Dubai zasjenjuje ‘Singapore Flyer’, kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći”, naveo je direktor projekta Ronald Drake.

Svaka kabina veća je od dva autobusa na kat. Na kotaču će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno promatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definira se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje”, navodi Drake.

“Fokus na turizmu bio je jedna og glavnih strategija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a naročito Dubaija. Nestabilnost na tržištu nafte pokazala je kako Emirati moraju ojačati i druge sektore”, rekao je ekonomist Osman Khalid.

Cijeli članak i druge fotografije možete pronaći na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Giuseppe Cacace/AFO